Gå til forsiden

 Viden om forhold, hvad er et sundt parforhold?                     

   

 Vi lever et i samfund hvor alle er forskellige, både dyr, planter, parterapeuter og par. De forskelle er vigtige at kende i et parforhold. Oplever du  ordene  "han/hun burde ikke", "det er hans/hendes pligt" eller "burde ikke eksistere", så kan det være et tegn på at der er noget i jeres parforhold,  som ikke  fungerer som det skal.

 I bund og grund har mænd og kvinder de samme følelser. Grundtonen i vores liv, oplevelser og erfaringer er ens. Men vi tolker alle sammen denne  grundtone forskelligt. Et sundt parforhold bygger på forståelse og tillid.

 Det er vigtigt at behandle hinanden efter de individuelle  ønsker, idéer, oplevelser og behov. Derfor vil jeg ligeledes behandler jer personlig under et  parterapi-besøg og tage højde for jeres ønsker, idéer og behov.

  

 

                             .                        

Vi oplever ting forskelligt og har forskellige følelser og syn på livet.
Vores opfattelse af livet stammer fra vores barndom/ungdom kultur og opvækst.
Det kan vi ikke lave om på!

.

 

 Sundt parforhold - Parterapeutens råd

 Selv sunde parforhold, kan bruge et løft nu og da. Det er vigtigt at få et boost, hvis du føler dig koblet fra din partner. Hvis det er tilfældet, så find  en  sjov og enkel aktivitet, som i begge vil nyde. I kan for eksempel gå en tur og tale med hinanden om, hvorfor i ønsker at være i forholdet.  Kommunikation er en vigtig del til at opbygge et sundt forhold. Det første skridt er at finde ud af hvilke ting i begge ønsker og forventer - det er  meget  vigtigt at være på samme side. De følgende tips kan hjælpe dig med at oprette og vedligeholde et sundt parforhold:

  • Sunde grænser
  • Kommunikation
  • Fritidsinteresser
  • Respekter hinanden

 

 Sunde grænser - Ifølge parterapeuten

 Et sund og sikkert forhold kan holdes ved at oprette grænser. Ved at sætte grænser sammen, kan i som par få en dybere forståelse for den type  forhold i begge ønsker. Grænserne skal på ingen måde få dig til at føle, at du er indespærret eller lignende. Det er ikke noget tegn på  hemmeligholdelse  eller mistillid. Meningen er at få dig til at føle dig tryg, og at du 0kan tale åbent om jeres forhold - tal om hvad i gerne vil have  der sker og ikke sker i  jeres forhold. Husk at sunde grænser, ikke mindsker din evne til at:

  • Gå ud med dine venner uden din partner.
  • Deltag i aktiviteter og fritidsinteresser du kan lide.
  • Ikke at dele adgangskoder til din e-mail, sociale medier konti eller telefon.
  • Respekter hinandens individuelle sympatier og behov.

 

 Hvad er ikke et sundt parforhold?

 Undsunde parforhold er baseret på magt og kontrol - IKKE lighed og respekt. I de tidlige stadier af et voldeligt forhold, kan du ikke tænke på om de  usunde adfærd er en "big deal". Men handlinger som: besiddertrang, fornærmelser, jalouxi, beskyldninger, råben, ydmygelse, trække hår, skubbe  eller  andre negative og grove adfærd, er utal af tegn på et usundt forhold, der - ved roden - bygger magt og kontrol. Husk at misbrug altid er et  valg, og  du fortjener at blive respekteret. Der er ingen undskyldning, for nogen form for misbrug.  Hvis du mener at dit forhold er usundt, er det  vigtigt at  tænke på din sikkerhed nu. Overvej disse punkter, som hjælper dig med at bevæge dig  fremad:

  • Forstå, at en person kun kan ændre sig, hvis vedkommende ønsker det. Du kan ikke tvinge din partner til at ændre deres adfærd, hvis de ikke tror, ​​de tager fejl.
  • Fokuser på dine egne behov. Tager du vare på dig selv? Dit velvære er altid vigtigt. Se dit stressniveau - tag tid til at være sammen med dine venner og få nok søvn. Hvis du opdager, at dit forhold er dræner dig, bør du overveje at slutter det

 

Parterapeut Lina Von Bale tilbyder parterapi, individuel terapi, parterapi-rådgivning, parterapeut rådgivning,
terapi til unge par, terapi til single mødre eller fædre, terapi til homoseksuelle, parterapi som coach.
• Terapi foregår primært i København og Nordjælland. •

                            . 

Parterapi er godt for:


- Par der skændes for meget

- Par der  ikke forstår hinannden

- Par der er kede af det

- Par der taler forskelllige sprog


Parterapeuten hjælper jer med at forstå hinanden bedre. Parterapi er et vigtig redskab til at forstå hinanden. Parterapi er coaching og vejleding til et bedre samliv.

 

   

CVR: 33280920, mail@vonbale.dk, tel.27363833, reklame, anno 2011